*Στα τέλη του Φλεβάρη η Wizz Air με προσκάλεσε να επισκεφθώ το Κισινάου. Δεν είχα ξαναβρεθεί ποτέ στη Μολδαβία και μου φάνηκε ως μια εξαιρετική ευκαιρία. Η Wizz Air είναι μια αεροπορική εταιρεία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η low cost εταιρεία της Ανατολικής Ευρώπης: έχει ιδρυθεί το 2003, τα γραφεία της βρίσκονται στη Βουδαπέστη κι οι τιμές της είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Σόνεφελντ του Βερολίνου, είδα τον κόσμο που περίμενε στην αίθουσα αναμονής να κοιτάζει το αεροπλάνο της Wizz Air. Τα εντυπωσιακά χρώματά του (ροζ και λευκό) μαγνήτιζαν τους επιβάτες. Η καμπίνα ήταν πεντακάθαρη και το πλήρωμα, αποτελούμενο από νεαρά αγόρια και κορίτσια, ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης ευγενέστατο. Ακόμα κι όταν ζήτησα μετά το τέλος της πτήσης να τους βγάλω μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες (γνωρίζοντας ότι έχουν λίγα λεπτά στη διάθεσή τους για να καθαρίσουν το αεροπλάνο και να υποδεχτούν τους επιβάτες της επόμενης πτήσης) δεν το αρνήθηκαν. Αντιθέτως, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το έκαναν με χαρά. Το ίδιο συνέβη και με τους πιλότους της πτήσης, οι οποίοι με υποδέχθηκαν εγκάρδια στο πιλοτήριο μετά την προσγείωση.

Το φαγητό στην πτήση προσφέρεται έναντι αντιτίμου όπως σε όλες τις low cost εταιρείες, είναι ωστόσο πολύ καλής ποιότητας. Οι πληροφορίες απ’ το πιλοτήριο ήταν ακριβώς όσες χρειάζονταν για να κατατοπίσουν τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στο Κισινάου για πρώτη φορά. Η απογείωση κι η προσγείωση ήταν επίσης εξαιρετικές -παρά το χιόνι και τον παγωμένο διάδρομο που συναντήσαμε στο Κισινάου. Τα καθίσματα ήταν αναπαυτικά, ωστόσο συνιστώ στους ψηλότερους επιβάτες να επιλέξουν τις θέσεις στην έξοδο κινδύνου, καθώς ο χώρος στις συμβατικές θέσεις ίσως τους φανεί περιορισμένος.

Η Wizz Air ξεκινάει στα τέλη του Μάρτη να πετάει κι από την Αθήνα για κάποιους προορισμούς. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω. Καθότι ταξιδεύω συχνά κάθε χρόνο, μπορώ να πω πως έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την εμπειρία μου με την Wizz Air, μια εταιρεία που δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Wizz Air για την ευκαιρία που μου έδωσε να επισκεφθώ το Κισινάου. Το ταξιδιωτικό κείμενο για την πόλη μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

wizz air pilots

wizz air


“Η Wizz Air είναι η μεγαλύτερη low-cost αεροπορική εταιρεία της Κεντρικής κι Ανατολικής Ευρώπης, με στόλο 90 Airbus A320 και Α321, προσφέροντας περισσότερα από 600 δρομολόγια από 28 βάσεις κι ενώνοντας 145 προορισμούς σε 44 χώρες. Η Wizz Air προσφέρει 18 δρομολόγια σε 9 χώρες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νέων πτήσεων απ’ την Αθήνα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Κισινάου, το Λονδίνο κι η Σόφια. Οι τιμές των πτήσεων απ’ την Ελλάδα ξεκινούν απ’ τα 9,99 ευρώ.”