Μικρά Περισκόπια: ένα δωρεάν ebook

DSCF6632.jpg

  Στην παρούσα έκδοση συγκεντρώνονται για πρώτη φορά κείμενα που γράφτηκαν στο Βερολίνο ανάμεσα στο 2010 και το 2017. Προτίμησα να μην παραθέσω τα κείμενα ούτε με χρονολογική αλλά ούτε και με θεματική σειρά. Ο λόγος ήταν απλός: πιστεύω ότι μια πόλη όπως το Βερολίνο δεν μπορεί να γίνει κατανοητή αν προσπαθήσει κανείς να την κατηγοριοποιήσει σε ενότητες. Επομένως, η τυχαία σειρά φαντάζει σαφώς προτιμότερη.

  Υπάρχουν κείμενα για τοποθεσίες, άλλα που αφορούν σκόρπιες εντυπώσεις και κάποια που ασχολούνται με την καθημερινότητα στην πόλη. Το παρελθόν του Βερολίνου, διακριτό σε κάθε βήμα, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει: καταλαμβάνει σημαντικό τμήμα του βιβλίου, πολύ συχνά ως καμβάς πάνω στον οποίο εγγράφονται οι ιστορίες. 

  Κάθε φορά που ολοκλήρωνα ένα απ’ αυτά τα κείμενα είχα στο μυαλό μου έναν φανταστικό ταξιδιώτη, που κατέφτανε στο Βερολίνο με δύο απαραίτητα χαρακτηριστικά: τη λαχτάρα και την άγνοια. Αν τα κείμενα αυτά συναντήσουν έναν τέτοιο ταξιδιώτη, αυτή η μικρή έκδοση θα έχει επιτύχει το στόχο της.

 

Γιώργος Παυλόπουλος,

Βερολίνο, Δεκέμβριος 2017

 

Μικρά Περισκόπια

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf κάνοντας δεξί κλικ στην διπλανή εικόνα κι επιλέγοντας "Αποθήκευση ως". Το αρχείο είναι συμβατό με τα περισσότερα book reader κι η ανάγνωσή του μπορεί να γίνει σε smartphone / tablet / ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Με απλό κλικ στην εικόνα, το ebook θ' ανοίξει σε καινούργια καρτέλα του browser σας.