Οι θεοί στο Μπάρι

Ξέρω πια πως η Μεσόγειος μπορεί να τραβήξει τους κατοίκους της ανά πάσα στιγμή πλάι στη θάλασσα. Τη νύχτα όμως που φτάνω στο Μπάρι θυμάμαι (ή, ίσως, μαθαίνω) τι είναι αυτό που κάνει τ' άγουρα χρόνια σημαντικά.

Read More

Σκάλες

Σ’ αυτά τα οικογενειακά τραπέζια ο ένας γδέρνει με κάθε τρόπο τον άλλο κι αποχωρούν όλοι ξεπουπουλιασμένοι σαν κοτόπουλα. Όσες ιδιαιτερότητες κι αν έχει, είναι μια ακόμα οικογένεια που γίνεται ορεκτικό στο μενού της πολιτικής.

Read More

Χαρτογραφώντας την Βουδαπέστη

Έχουν διασχίσει τις πιο ταραγμένες μέρες της Βουδαπέστης, πιθανότατα καθισμένοι στην ίδια θέση του ίδιου τραμ: κατά μία έννοια, κάθε μια απ’ αυτές τις ξεφτισμένες θέσεις έχει μετατραπεί από κάθισμα του τραμ στην καρέκλα ενός σκηνοθέτη που αυτοβιογραφείται.

Read More

Διασχίζοντας τη Φινλανδία

Η αρχιτεκτονική προδίδει από μόνη της τις συντεταγμένες. Εκατόν εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά από τον αρκτικό κύκλο, η Ούλου μοιάζει ντυμένη με τα πιο βαριά ρούχα του χειμώνα

Read More

Νησιά Φερόε (Μέρος Β')

Το δεύτερο μέρος από το οδοιπορικό στα Νησιά Φερόε, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τα σύντομα κείμενα που ανέβηκαν στα αγγλικά στη σελίδα μου στο facebook. Εδώ θα βρείτε ό,τι ανέβηκε τις τελευταίες τέσσερις μέρες του ταξιδιού. Τα πλήρη ταξιδιωτικά κείμενα θα τα βρείτε στα επόμενα Telegram (μπορείτε να εγγραφείτε εδώ) καθώς και σε άλλα λινκ που θα δωθούν εν καιρώ.

Read More

Νησιά Φερόε (Μέρος Α')

Εδώ θα βρείτε τις πρώτες τέσσερις μέρες του ταξιδιού. Τα πλήρη ταξιδιωτικά κείμενα θα τα βρείτε στα επόμενα Telegram καθώς και σε άλλα λινκ που θα δωθούν εν καιρώ.

Read More

Μια υπόσχεση ότι το καλοκαίρι θα έρθει ξανά

Όπως η γυναίκα αλλάζει θέσεις στην αυλή, η Χύτρα άλλοτε κρύβεται κι άλλοτε εμφανίζεται. Είναι ένας μεγαλόπρεπος βράχος που μοιάζει να στέκεται εκεί, πίσω από τη γυναίκα και, θαρρείς, πίσω κι από τον ίδιο τον ορίζοντα.

Read More